Despre mine si proiectul Prima gura de aer

Salut, numele meu este Denisa, sunt din Cluj Napoca si iubesc nasterile. Pasiunea mea pentru acest domeniu a inceput acum multi ani, iar in ultimul an de studii, dupa ce am avut prima garda pe sectia de ginecologie m-am indragostit de miracolul nasterii pentru totdeauna. Atunci am stiut ca vreau sa fac fotografii la nasteri si sa prezint totul in asa fel incat fotografiile facute de mine sa vorbeasca de la sine si oricine le vede sa poata simti emotiile unui adevarat miracol.

Prima gura de aer este un proiect personal care ma face in primul rand fericita.

Fotografia s-a nascut din nevoia omului de a imortaliza momentele importante din viata lui, cum ar fi casatoria, botezul, fotografia de familie si alte tipuri de evenimente. Insa, fotografia la nastere in Romania este fie foarte apreciata, fie foarte subapreciata si este un domeniu care la noi in tara nu este foarte dezvoltat. Ma bucur insa ca in ultimul timp am fotografiat tot mai multe nasteri, fie ele naturale, fie cezariene, pentru ca parerea mea este ca momentul in care se naste un om este, de fapt, cel mai important moment pentru el si pentru parintii lui.

Prin acest proiect doresc sa daruiesc parintilor sansa de a retrai emotiile nasterii copilului lor mereu, iar pentru copii consider ca este o adevarata mostenire. Prin aceste fotografii, tatal poate vedea cum a reactionat mama in momentul in care s-a intalnit cu bebelusul, iar mama poate vedea uimirea de pe fata sotului ei in momentul in care si-a intalnit pentru prima data copilul. Ambii parinti pot vedea si retrai exact ce s-a intamplat inainte, in timpul si dupa prima gura de aer a copilului lor.

Acum, dupa multe nunti si fotografii de familie realizate, ma pot bucura si de primele guri de aer ale minunatelor fiinte daruite de Dumnezeu.